Je wilt natuurlijk je smartphone zolang mogelijk in de allerbeste staat houden. Met een hoesje bescherm je de behuizing van je smartphone, maar ook het beeldscherm heeft goede bescherming nodig. Daarom is een goede screenprotector echt een aanrader. Maar hoe werkt een screenprotector precies en welke verschillen zijn er? Dat leggen we graag aan je uit!
Wat is het verschil tussen een folie screenprotector en een glazen screenprotector?
Er zijn grofweg twee verschillende soorten screenprotectors. Een folie screenprotector en een gehard glas screenprotector. Maar wat is nu het verschil en welke screenprotector is het beste? Dat is afhankelijk van jouw voorkeuren.
Een folie screenprotector
Wat kenmerkend is voor folie screenprotectors, is dat ze erg dun zijn. Daarnaast zijn ze ook erg flexibel, precies zoals de naam al doet vermoeden. De folie screenprotector beschermt het beeldscherm van je smartphone tegen krassen, vuil en stof. Zo blijft je beeldscherm langer intact en is makkelijk schoon te maken.
Een glazen screenprotector
De gehard glas screenprotectors zijn wat dikker en minder flexibel dan de screenprotectors van folie. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van echt glas. De screenprotector vormt een tweede laag glas over jouw beeldscherm. Het is extra krachtig materiaal waardoor je smartphone niet alleen beschermd is tegen krassen, stof en vuil, maar ook tegen barsten. Als je je smartphone laat vallen, komen er eerder barsten in de screenprotector en niet in het beeldscherm zelf.
Een screenprotector aanbrengen
Het aanbrengen van een screenprotector kan best lastig zijn. Gelukkig kunnen we het plaatsen van een screenprotector goed aan je uitleggen! Er zit een klein verschil in het plaatsen van een folie screenprotector en het plaatsen van een glazen screenprotector. Hieronder vind je stap voor stap wat je moet doen en kun je zelfs een filmpje bekijken!
Het aanbrengen van een folie screenprotector
Stap 1: Maak je scherm schoon. Verwijder alle stofdeeltjes en zorg dat er geen vingerafdrukken te zien zijn.
Stap 2: Haal de eerste laag van de screenprotector. Bepaal aan de hand van de uitsparingen de juiste plek. Laat de screenprotector vanaf een kleine afstand op je beeldscherm vallen. Let op: je kunt de screenprotector niet meer van het scherm halen!
Stap 3: De screenprotector hecht zich in op sommige plekken direct met je beeldscherm. Trek met je vinger een streep van boven naar beneden over het beeldscherm. Zo is de screenprotector overal goed vastgeplakt.
Stap 4: Last van luchtbellen? Pak een pasje en veeg de luchtbellen naar de zijkant van het scherm. Zijn alle luchtbellen verdwenen? Trek tot slot de bovenste laag van de screenprotector af.
Wil je graag beeld bij deze uitleg? Dat kan! Bekijk hier het filmpje.
Het aanbrengen van een glazen screenprotector
Stap 1: Maak je scherm schoon. Verwijder alle stofdeeltjes en zorg dat er geen vingerafdrukken te zien zijn.
Stap 2: Haal de eerste laag van de screenprotector. Bepaal aan de hand van de uitsparingen de juiste plek. Laat de screenprotector vanaf een kleine afstand op je beeldscherm vallen.
Stap 3: De screenprotector hecht zich grotendeels zelf direct aan het beeldscherm. Gebeurt dit niet? Trek dan je vinger een streep door het midden van je beeldscherm.
Stap 4: Last van luchtbellen? Pak een pasje en veeg de luchtbellen naar de zijkant van het scherm. Lukt het niet om alle luchtbellen te verwijderen? Plak dan de screenprotector opnieuw op. Doe dit alsvolgt. Til een hoekje van de screenprotector een klein stukje omhoog en veeg in één beweging de screenprotector weer op het scherm. Let op: doe dit niet te vaak! Dan blijft de screenprotector niet meer plakken.
Wil je graag beeld bij deze uitleg? Bekijk dan hier het filmpje!
Een screenprotector verwijderen
Is je screenprotector beschadigd of wil je gewoon een nieuwe? Dan kun je op een een simpele manier de screenprotector verwijderen.
Stap 1: Kies de hoek uit, waar je screenprotector het minst beschadigd is.
Stap 2: Ga met je nagel onder het minst beschadigde hoekje en til de screenprotector langzaam omhoog. De screenprotector komt nu vanzelf los en je kunt hem er helemaal aftrekken.
Let op: bij de glazen screenprotector kan soms wat glas loskomen.
Stap 3: Nu de screenprotector is verwijderd, kun je het beeldscherm schoonmaken met een microvezeldoekje.
Meestgestelde vragen over screenprotectors
Om jou snel op weg te helpen, beantwoorden we hieronder de meestgestelde vragen over screenprotectors. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice!
Mijn screenprotector lijkt niet te passen, hoe kan dit?
De screenprotector is case friendly. Dit houdt in dat de screenprotector iets kleiner is dan het beeldscherm, zodat je tegelijkertijd ook een hoesje kunt gebruiken.
Wat is case friendly?
Als een screenprotector case friendly is, houdt dat in dat de screenprotector iets kleiner is dan het beeldscherm. Op deze manier kun je alsnog een hoesje gebruiken in combinatie met een screenprotector.
Kun je een screenprotector opnieuw plakken?
Een folie screenprotector kun je niet opnieuw plakken. Een glazen screenprotector kun je wel een keer opnieuw plakken. Let wel op, doe dit niet te vaak anders blijft de screenprotector niet meer goed zitten.
Is een screenprotector nodig?
Het beeldscherm is erg kwetsbaar en gevoelig voor krassen en barsten. Een screenprotector kan deze schade voorkomen.
Wat is het beste merk screenprotector?
Op onze site hebben veel verschillende merken screenprotectors. Welke screenprotector het beste is, is afhankelijk van jouw wensen.
Waar is een applicator voor?
Met een applicator kun je de screenprotector makkelijker bevestigen op je beeldscherm.
Wat is een antibacteriële screenprotector?
Een speciale laag vermindert de groei van bacteriën op de screenprotector.
Wat is een screenprotector met cam-slider?
Met een cam-slider kun je de voorcamera van je smartphone afschermen.
Wat is een bluelight filter?
Een screenprotector met een bluelight filter, filtert het blauwe licht uit je beeldscherm. Dit is minder vermoeiend voor je ogen.
Wat is een Easy Wing screenprotector?
Dit is een speciale screenprotector van het merk Ringke en is ontworpen met een ‘wing-design’. Dankzij dit design zijn het beeldscherm én de randen bedekt door de screenprotector. Tevens is het een case friendly ontwerp.
Hoe pas ik de gevoeligheid van mijn touchscreen aan?
Apple: Instellingen → Toegankelijkheid → Aanraken → Aangepaste aanraking
Android: Instellingen → Display → Aanraakgevoeligheid
Wat is een screenprotector met anti-glare functie?
Een speciale coating zorgt voor duidelijk zicht bij veel zonlicht.